Home » Portret-tekenclub Jo Niks


PORTRETCLUB

Op donderdagavond komt de portretteken- en –schilderclub bij elkaar in het wijkcentrum. De portretclub bestaat al zo’n 40 jaar en is opgericht door Herman ter Beek, zelf een enthousiast beoefenaar van de schilderkunst.

Na het overlijden van Herman ter Beek in 1992 werd er nog jaren getekend op het zolderkamertje, totdat ook mevrouw Ter Beek ging verhuizen. Het atelier van Jan Wessels bood uitkomst voor de daaropvolgende 8 jaar en nu wordt er al weer zo’n 5 jaar getekend in het Wijkgebouw De Hengelose Es: een echt mooie locatie!

De portretclub bestaat uit 10 personen, zowel mannen als vrouwen. Er wordt getekend en geschilderd. Om de beurt zorgt één van de leden voor een model. Dat kan een familielid zijn, vriend, kennis of wie dan ook.

Mochten er onder de lezers mensen zijn die ook wel eens geportretteerd willen worden, dan kunnen ze zich in verbinding tellen met Manja Giskes, tel. 074-3764687. De kans bestaat, dat je dan gevraagd wordt om op een bepaalde datum te komen zitten. Hier zijn géén kosten aan verbonden! Kinderen, hoe lief ook, kunnen moeilijk zo lang stil zitten: daar beginnen we dus niet aan.

De tekensessie duurt van 19.30 - 21.30 uur met tussendoor 30 min. koffie/thee – pauze. Na zo’n tekensessie krijgt de geportretteerde altijd wel wat tekeningen of schilderijtje mee naar huis!


WANNEER

Iedere donderdag van 19.00-22.00 uur.


Contact

Meer info: Mevr. G. Zantinge, tel: 074-2435406 of 06-10544603.
E-mail: gerriezantinge@gmail.com.